His Excellence 56 NF

His Excellence 56 NF

S. 2015 sk. 145cm New Forest-Ori.

KTK I- palkittu NF

His Excellence on laadukas nuori kouluponi, jolla myös hyppylahjat kunnossa. Oriilla on lennokkaat hevosmaiset liikkeet ja loistava ratsastettavuus. Ori on helppo käsitellä kaikissa tilanteissa, myös uusissa paikoissa ratsain että maasta. Tämä ori on kaikin puolin nimensä veroinen, itse täydellisyys joka hurmaa kaikki katsojansa olemuksellaan että kyvyillään liikkua. Tälläistä ei tule usein vastaan!

Jalostusarvostelu:

Oriilla on hyvä rotuleima. Sillä on ilmeikäs pää ja hyvänmuotoinen kaula. Ylälinja on lihaksikas. Selkä on lievästi painunut. Rungossa on hyvä syvyys. Runko on kaita. Lapa on pitkä, mutta pysty. Takaosa on lihaksikas. Jaloissa on riittävä luusto. Oikea etujalka meloo. Takavuohiset ovat vennot. Liikkeet ovat ahtaat ympäriinsä. 

Käynti on irtonaista ja tahdikasta. 

Ravi on tahdikasta ja siinä on hyvä työntö, voisi olla lavoista irtonaisempaa. 

Laukka on rytmikästä ja kantaa itsensä hyvin, voisi olla jäntevämpää. Rakennepisteiden keskiarvo 7,7.

 Luonne ja käsiteltävyys: Kiltti ja luottavainen. (10) 

Yhteenveto: Sopusuhtainen ori, joka on esitetty hyvässä kunnossa.

Polveutuminen

I. Park's Talent 37 NF
Oriin isä on Park's Talent 37 NF joka ei esittelyjä kaipaa. Park's Talent kisasi kansainvälisesti kouluponiluokkia, ollen mm 2010 PM hopealla.

E. Staghill Fillie 
Emälinja on suomessa harvinaista linjaa. Emä on suoraan Britanniasta tuotu Suomeen kasvattajan toimesta. Oriin eei on Manor Boy of Howen joka on todella arvostettu ori Britanniassa. Tällä oriilla useita jälkeläisiä jotka suorittaneet suorituskyvyn kokeet sekä este - että kouluratsastuksessa.

Ei. Romeo Bear

Jälkeläiset:

Erkille on syntynyt v.2020 ensimmäiset jälkeläiset.

Jälkeläiset ovat osoittaneet olevansa hyväluonteisia, yhteistyöhaluisia ja isoin liikkein varustettuja.